Wie zijn de trainers van W.I.L.D. 2025? In onderstaande stukjes stellen zij zich aan je voor.
Ik ben Corrie Jansen, samen met Petra van der Starre zijn we gevraagd om workshops Rally Obedience te verzorgen. Ik ben o.a. Kynologisch Instructeur en Prodogtrainer en heb een eigen hondenschool in Bergschenhoek.
De meeste kennen mij waarschijnlijk van Nadac hoopers Nederland waar ik de oprichter van ben. Maar sinds 2 jaar zijn we bezig om ook Rally Obedience op de kaart te zetten. Daarvoor is RallyObedience.NL in het leven geroepen.
Rally-obedience (afgekort Rally-O) is een hele leuke sport die wat "losser" is dan de FCI Obedience. Je loopt verschillende oefeningen in parcours vorm. De oefeningen zijn heel wisselend en divers, het zijn er momenteel meer dan 75 . Waardoor ieder parcours weer anders is en de uitdaging blijft.
In de workshops geven we je een impressie van wat de sport inhoud en we vergeten ook het fungedeelte in Ik hou van Holland stijl niet. Zien we jou en je hond op W.I.L.D?
Een Hondenleven. Dat is het leven wat ik leef en ik houd er van!
In 2005 ben ik door mijn eerste eigen hond begonnen met lesgeven bij de pups en gehoorzaamheid. Al snel volgde het beoefenen en lesgeven in de agilty. Na jaren van agility volgde er een nieuwe uitdaging.
In 2014 deed de hoopers zijn intrede en doordat mijn hondje ouder werd voelde ik me daar ook sterk door aangetrokken. Al snel ontdekte ik dat hoopers niet alleen leuk was met een wat oudere hond en werd steeds fanatieker met beide hondjes en vooral in het lesgeven!
In 2015 startte ik dan ook mijn eigen hondenschool 4 Feet For Fun en naast wat puppy en gehoorzaamheidscursussen, geef ik eigenlijk voornamelijk hoopers- en agilitytrainingen. Daarnaast ben ik inmiddels ook gecertificeerd trainer in balans en coördinatie. De lessen groeiden explosief en doordat ook mijn weekenden gevuld werden door seminars, wedstrijden, en de aanvragen voor de verkoopkraam kan ik met recht zeggen dat mijn drukke werkweken een echt honden bestaan zijn.
Inmiddels sta ik met de seminars ook meer en meer in het buitenland en hoopers lijkt alleen maar door te groeien. Hoopers is dan ook een sport voor iedereen. Niet iedere hond hoeft snel, perfect of briljant te zijn. Een band en plezier in het team baas/hond is het belangrijkste wat er bestaat.
Ik ben Eva Lacnakova en doe sinds 1999 aan agility. Mijn eerst WK heb ik gelopen in 2001, in totaal heb ik drie keer een podia gelopen in de hoogteklasse small (2004, 2006 en 2019).
Op een EO of WK kom ik vaak uit voor het Tsjechische team waar ik vandaan kom, maar ik woon in België.
Op dit moment loop ik met twee Shelties (Chiqi en Joia) en een Border Collie (Skye).
Bij seminars is het voor mij niet belangrijk dat het team 'op mijn manier' een parcours loopt, maar om van alles te proberen en inspiratie op te doen wat later gebruikt kan worden in training en wedstrijd.
Ik ben Francoise Jansen; kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Ik heb me door de jaren heen vooral gespecialiseerd in Balans & Coördinatie / fitness en Impulse Control. Ik vind het belangrijk dat oefeningen/lessen op maat worden gegeven, waarbij ik kijk naar de individuele hond maar zeker ook naar de combinatie hond/baas, zodat je echt samen aan het werk bent. Daarbij staat het plezier hebben tussen hond en baas bij mij te allen tijde voorop!
B&C/fitness is van grote meerwaarde voor het dagelijks leven van de pup/hond, voor de sport of voor andere taken die de hond in zijn dagelijks leven doet. Een goed bewustzijn van het lichaam is voor iedere hond essentieel; zowel voor de ‘gewone’ huishond als de actieve sporthond en het vermindert voor een groot deel de kans op blessures.
Iedere hond, groot of klein, jong of oud, kan fitness doen. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat de oefeningen hierop afgestemd worden. Tevens zal ik jullie ook kort meenemen in het belang van een warming up en cooling down en hier al enkele handvaten voor meegeven. Uiteraard ga ik mijn best doen om het thema ‘Ik hou van Holland’ in deze fitness workshop te integreren! 😇 😉
Doe je mee? Ik kijk naar jullie uit!
Hoi! Ik ben Geertje Schijf en onder de naam TeamUp geef ik agility training en gedragstraining voor sporthonden.
Met Jammy, mijn oudste border collie, heb ik meegedaan aan twee WK’s en vier EO’s. Daarnaast hebben we ook vier keer mogen meedoen op Crufts, zowel in de finale van de British Open, als in de International Invitational. Wat een belevenis elke keer weer!
Momenteel loop ik wedstrijden met Aura, mijn jongste Border Collie, een totaal ander karakter dan Jammy. We hebben heel erg aan elkaar moeten wennen, maar het is super fijn om samen te lopen. Begin 2020 zijn we naar graad 3 gegaan, maar sindsdien hebben we, zoals iedereen, twee heel uitzonderlijke wedstrijdseizoenen gehad... Dit voorjaar ga ik ook de eerste wedstrijden lopen met Zita, mijn geweldige, licht geschifte Sheltie dame!
Voor mij gaat agility vooral om het gevoel van connectie met mijn honden, opperste concentratie op volle snelheid, met een flinke portie adrenaline. Dat geeft zo’n kick, bijna elkaars gedachten kunnen lezen, geweldig! Bij het lesgeven probeer ik altijd op een positieve manier zoveel mogelijk uit de combinatie te halen.
Ik ben erg van sterke basics, de moeilijke dingen volgen dan eigenlijk vanzelf. Ook voor combinaties in de hogere graden test ik graag die basics, uiteraard op andere situaties dan startende combinaties. Door mijn ervaring met gedragstraining kijk ik verder dan enkel de technische training en handling: Hoe zit het met het energie-niveau van hond en geleider, is er connectie en ritme, zitten ze op dezelfde golflengte, in hetzelfde verhaal? Hoe is de balans tussen contact en zelfstandigheid? Kortom: ik probeer een all-round pakket aan te bieden, waarbij ieder op zijn/haar niveau nieuwe aandachtspunten mee krijgt om thuis mee aan de slag te gaan!
Hopelijk zie ik je binnenkort op W.I.L.D.!
Geertje
Hoi allemaal, ik zal me bij deze even voor stellen.
Ik ben Ingrid Lazeroms en agility is echt wel een passie van me. Samen met mijn man en onze honden zijn wij vaak te vinden op de wedstrijden in Nederland en af en toe ook daar buiten. Wij doen al
ongeveer een jaar of 20 aan agility. Begonnen met de Beagles en later met de Border Collies. Op dit moment loop ik met Nora in de graad 3 en ben ik Wyatt aan het aanleren. Ook mag ik af en toe
Rave lenen om een rondje te lopen.
Het leukste aan de agility vind ik het samenwerken met je hond en steeds weer nieuwe uitdagingen aan gaan in het parcours. Maar zeker ook het getrainde in de wedstrijd eruit zien te krijgen. Maar het allerbelangrijkste is veel plezier hebben en genieten samen met mijn hondje!!
Het allerleukste aan les geven is combinaties laten zien dat ze veel meer kunnen als dat ze denken. En dat er zoveel meer opties in een parcours zitten zodat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt om een rondje te lopen.
Mijn naam is Jennifer Batterink. Ik woon samen met mijn vriend, vier honden en een kat in Ermelo. Een aantal jaar heb ik behendigheid gelopen, maar sinds dit jaar heb ik besloten om daar (tijdelijk) mee te stoppen en me te richten op andere hondensporten.
Met mijn bedrijf Wijs met Honden begeleid ik voornamelijk mensen samen met hun hond. Dit doe ik onder andere via privétrainingen, als psychosociale hulphondtrainer/coach, als instructeur voor DAI (voor mensen die hun hond willen inzetten in het animal assisted services werkveld) en als Do as I Do instructeur. Ik geloof niet in één vaste methode voor elke hond en handler. Iedere baas-hond combinatie is uniek, en ik kijk graag per situatie naar de beste aanpak. Mijn doel is om trainingen begrijpelijk, makkelijk toepasbaar en resultaatgericht te maken.
Do as I Do reis. Eind 2022 ben ik samen met mijn collega’s de uitdaging aangegaan om in april 2023 het basisexamen Do as I Do te halen. We wilden kijken of we in staat waren om deze methodiek aan onze honden te leren. En met succes! In juni 2024 behaalden we ons instructeursexamen.
Wat is Do as I Do? Do as I Do is een trainingsmethode waarbij de hond uiteindelijk leert door het gedrag van de handler na te doen. Het principe is simpel: de hond observeert een bepaalde actie of gedraging van de handler en probeert deze vervolgens zelf uit te voeren. Deze methode is zowel leuk als effectief, omdat het de hond uitdaagt om actief te observeren en logisch na te denken. Honden zijn van nature sociale dieren die goed in staat zijn om het gedrag van anderen te imiteren. Dit maakt de methode intuïtief en natuurlijk voor veel honden. Bovendien versterkt het de band tussen eigenaar en hond, en biedt het variatie in de training, wat de motivatie en het plezier vergroot. Met Do as I Do kun je je hond uiteindelijk nieuwe dingen aanleren die niet alleen toepasbaar zijn op hondensporten, maar ook in het dagelijks leven.
Hallo allemaal, mijn naam is Margot Schevers en ik mag tijdens W.I.L.D. agilitytraining verzorgen, ook speciaal voor jonge honden. Ik ben al meer dan 20 jaar actief in het lesgeven en mijn achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg en het coachen van teams heeft me enorm geholpen in het werken met zowel mensen als dieren. Het mooie aan deze combinatie is dat ik niet alleen oog heb voor de hond, maar ook voor de unieke band tussen baas en hond.
Sinds 2000 ben ik de trotse eigenaar van Border Collies, waarmee ik verschillende disciplines heb beoefend. Mijn passie voor honden en training kwam al vroeg en na mijn dierenopleiding (asiel-pension-kennel) heb ik de kans gekregen om stage te lopen en les te geven bij verschillende hondenscholen en verenigingen. Dit heeft me de gelegenheid gegeven om allerlei disciplines te verkennen en veel verschillende honden en baasjes te begeleiden.
Sinds 2006 loop ik agilitywedstrijden met mijn eigen honden. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan en gezien hoe de sport is gegroeid. Als trainer richt ik me de afgelopen jaren vooral op agilitytraining en hoopers, wat ik met veel plezier doe. Sinds kort doe ik dit onder de vlag van mijn eigen hondenschool D’eerdse Bergen.
Mijn doel is om van elke training een leuke en leerzame ervaring te maken, waarin zowel hond als baas groeien in samenwerking en skills. Ik ben van mening dat je als baas je hond het beste kent en daarmee ben je ook de regisseur van je eigen film. Ik sluit daarbij aan en bied begeleiding die past bij de unieke behoeften van elk team.
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!
Mijn naam is Martijn Servaas. Samen met mijn partner Nicole en onze twee kinderen woon ik in het mooie Waalre, vlakbij Eindhoven.
Als Jeugdzorgwerker werk ik met kinderen en jongeren die wij begeleiden in verschillende zorggezinnen of bij ons Project Ervarend Leren in Frankrijk.
Mijn eerste rondje agility liep ik 1988 op 13-jarige leeftijd. In 1994 ben ik serieus begonnen met trainen en wedstrijden lopen. Sinds die tijd is er een hoop veranderd in de sport. Maar één ding is voor mij al 30 jaar hetzelfde gebleven: de lol om samen met mijn hond deze sport te beoefenen.
Inmiddels heb ik dus behoorlijk wat ervaring met agility, zowel met zelf lopen als met lesgeven. Op beide vlakken doe ik dit met veel plezier en met succes. Ik heb verschillende combinaties op hoog niveau getraind. Combinaties die goede resultaten hebben gehaald op nationaal en internationaal niveau. Zelf ben ik een aantal keer Nederlands kampioen geworden en heb ik Nederland mogen vertegenwoordigen op grote internationale toernooien zoals WK, EO, WAO en Crufts.
Ik geef training bij SWAT en mijn eigen agilityclub Martijn Servaas Agility. In mijn trainingen staat plezier en positief trainen voorop. Vanuit een goede basis daag ik mijn cursisten graag uit om het maximale uit zichzelf te halen. Dit zal dan ook zeker tijdens mijn agilitytraining op zaterdag aan bod komen.
Een belangrijk onderdeel van agility is uiteraard snelheid, zowel van de hond als van de handler. Naast het goed trainen van alle technieken in de agility geef ik ook speciale aandacht aan de looptechniek van de handler in relatie tot agility. Nu zijn we niet allemaal topatleten en dat hoeven we ook niet te worden. Maar met wat simpele aanpassingen is vaak veel winst te halen en kan je meer dan je zelf denkt. Ook hier daag ik je graag in uit zodat je de volgende keer die ene wissel wel gaat halen. Hiervoor is de workshop Looptraining in agility op vrijdag.
Tijdens deze workshop gaan we specifiek werken aan de techniek van het lopen. Met name het starten, stoppen en draaien. Het eerste uur trainen we daarom zonder hond. Met gerichte oefeningen gaan we werken aan bewustwording van je techniek en het verbeteren hiervan. Het is dus geen looptraining waar je een heel goede conditie voor nodig hebt. Het gaat om het verbeteren van je eigen skills op je eigen niveau.
Ik ben Mirrthe Gieskens. Sinds 2023 heb ik dagbesteding Dogwize opgericht voor mensen met een beperking, zij komen momenteel eens per week bij elkaar en dan gaan we hond gerelateerd aan de slag. We trainen agility, neuswerk of Do as I do.
Daarnaast werken we aan snuffelmatten en ontwikkelden wij een escaperoom voor anderen. De medewerkers mochten knutselen, inkopen doen bij de kringloop , nadenken over opdrachten en dan op de dag zelf was het helemaal genieten.
Helaas zijn ze er op WILD zelf niet bij , maar toch ook weer wel! Maar dat ga je zien als je hem volgt.
Er is inmiddels de legendarisch uitspraak van D. T . Het is een escaperoom voor hondjes met 10% hersenwerk voor de baasjes. Door het uitvoeren van de opdrachten, neuswerkjes op te lossen en routes te volgen gaan jullie samen de sleutel tot de “ik hou van Holland ……“ kunnen vinden.
Mijn naam is Patrick Driessen en woon sinds 1976 in het zonnige zuidelijke Limburg.
In 1999 ben ik in Limburg gestart met mijn 1e hond, een Parson Russel Terriër. Omdat dit zo leuk was ben ik zeven jaar later ook landelijk gestart met deze hond.
Het agility virus gaat daar waar het niet kan en daardoor hebben we nu tien Kelpies waarvan er vijf agility met mij lopen. Sinds 2015 een vast onderdeel van het EO-team (op 2016 na). Inmiddels al vier keer via directe plaatsing de finales mogen lopen met respectievelijk Bhric, Eep, Vika & nog een keer Eep. Afgelopen twee jaar deel van het WK-team team met Eep.
In de trainingen van mijn eigen honden maak ik veel gebruik van het aanleren van individuele skills die er na in sequenties getest worden. Alle vijf mijn honden vragen iets anders van mij als handler.
Tijdens mijn trainingen probeer ik de handler te vertellen wat zijn/haar hond nodig heeft om vol zelfvertrouwen en overtuiging de taak uit te voeren die de handler vraagt. Al deze training gebaseerd op het principe van positieve benadering.
Hallo, ik ben Paulien en ik ben vanaf het allereerste begin van hoopers in Nederland erbij. In 2014 begonnen als cursist en instructeur. In 2015 waren de eerste NHN wedstrijden. Vanaf 2016 ben ik ook NHN keurmeester en heb ik een hele mooie groei mee mogen maken in de hoopers sport.
Mijn vrolijke bruine vriend Timber en ik hebben al een hele rits mooie wedstrijden achter de rug, zowel in Nederland als in Duitsland. Met als kers op de taart zijn wij in 2023 Nederlands Kampioen Nadac Hoopers Technical B1 geworden. Super trots natuurlijk!
Mijn Juultje is in 2023 ook begonnen met Hooperswedstrijden.
Ik train zelf twee keer in de week met mijn honden en geef workshops en privétrainingen.
Hallo, ik ben Pierre Lie; life-coach, honden(sport)trainer en eigenaar van Hondenschool Agility Maastricht.
Mijn passie voor agility begon 10 jaar geleden, toen ik in 2014 voor het eerst kennismaakte met de sport dankzij mijn kruising Border Collie/Australian Shepherd Smokey. Wat aanvankelijk als hobby
begon, groeide al snel uit tot een levensstijl en uiteindelijk mijn werk.
Door mijn diepe toewijding aan deze prachtige sport nam ik jaarlijks deel aan het Nederlands Kampioenschap en Royal Canin Masters en vertegenwoordigde ik Nederland op de World Agility Open Championships (2x), de European Open (2x), Crufts 2024 en het Agility World Championship 2024 (helaas moeten terugtrekken vanwege blessure hond).
In 2024 bereikte ik het hoogtepunt van mijn carrière door de titel Nederlands Kampioen 2024 Large te behalen met mijn Border Collie Chi.
De afgelopen 10 jaar heb ik mezelf continu ontwikkeld door te trainen bij internationale toptrainers en wereldkampioenen. Inmiddels geef ik al 4 jaar met veel plezier en passie les, zowel in Nederland als in Duitsland.
Ik beschouw elke hond en handler als uniek en streef er in mijn trainingen naar het maximale uit beiden te halen.
Mijn motto’s voor training zijn: 'Groei ligt buiten jouw comfortzone' en 'Verschillende wegen leiden naar Rome… welke is die van jou?'
Ik kijk ernaar uit om samen met jou en je hond te werken en jullie gezamenlijke potentieel te ontdekken!
Ik ben Suzanne Klaus. Zelf loop ik agility sinds 1994. Eerst met Tervuerense herders en nu met Border
Collies. Agility bestaat voor een groot deel uit sprongen en soms zijn honden niet van nature goed in springen. Sprongtechniek helpt daar bij.
Tijdens Wild kunnen we een beginnetje maken met wat basisoefeningen die je eenvoudig zelf ook kunt opzetten.
Tot dan!